Den rette topmadras kan gøre en verden til forskel for dig der er sportsudøver

God søvn er afgørende for din træning. Vidste du, at den rette søvn og søvnmønster, både kan gøre dig hurtigere, stærkere og skarpere? mangel på søvn kan trække ekstremt meget ned på udbyttet af din indsats. Derfor er det også vigtigt for dig, som udøver sport, at få den rette søvn, hvis du ønsker at få de bedste resultater ud af din træning. Forskning viser at du kan sove dig til bedre resultater og i denne artikel kan du læse meget mere om, hvordan du som sportsudøver får mest muligt ud af din træning. Samtidig med det kan du også få et indblik i, hvordan du kan komme til, at sove bedre end du har gjort før.

Sund kost, motion og søvn er vigtigt for de bedste resultater

Vi har længe vidst, at vejen til de rigtige og de bedste resultater var sund mad og motion. Mange har fået lavet store kostændringer og ændret meget på måden de motionere på. Der er dog nogle, også selvom de gør deres bedste, som ikke får de resultater, som de forventede eller ønskede, ud af træningen. Oftest i disse tilfælde bliver der justeret på maden eller på træningen igen og igen, uden nogen mærkbare eller synlige ændringer, hvilket i nogle tilfælde medføre, at nogle giver op. Tænk hvis det bare var søvnen eller døgnrytmen, der skulle have været reguleret på? Forskning viser nemlig, hvis du ikke sover nok, så vil du heller ikke få tilstrækkeligt ud af din træning. Du kan altså både blive stærkere, hurtigere og sundere ved blot, at ligge på sofaen eller ved at få sovet nok om natten. Du vil nemlig kun kunne få det bedste udbytte, ud af de timer du har brugt på din træning, hvis din søvn er god nok.

Der er forskellige typer af søvn

Når vi sover sker der en masse i kroppen og i hjernen, før i tiden blev søvn anset for, at være en passiv tilstand, men studier og forskning viser det modsatte. Vi er nemlig meget aktive når vi sover, men det er på andre måder, end når vi er vågne. God søvn har afgørende betydning for din koncentrationsevne, din reaktionsevne, din indlæringsevne, dit immunforsvar og din hukommelse. Det er også i afslappet tilstand og dermed også når vi sover, at vores muskler får de bedste grundlag, for at restituere. Derfor er god søvn afgørende for din træning og resultaterne af den. Så hvis du føler du ikke får nok ud af din træning også selvom du motionere ofte og spiser som du skal – så er det nok din søvn, som du skal kigge på. Mangel på søvn behøver nødvendigvis ikke være styret af de timer, hvor du sover. Der er nemlig flere forskellige stadier af søvn og der sker flere forskellige ting. Selvom du får nok timers søvn, så behøver det nødvendigvis ikke at betyde, at du får den rette og at du når alle de forskellige stadier af søvnen.

Kvaliteten af din søvn har afgørende betydning for dine resultater

kvaliteten af din søvn har også afgørende betydning for, hvad du får ud af den og dermed også din træning. Derfor er måden du ligger på også en vigtig faktor for at du får en god søvn. Du kan med fordel forbedre din søvn, ved at købe en topmadras, her kan du få et overblik over de bedste topmadrasser på markedet. Vælger du den rette topmadras, så vil kvaliteten af din søvn forbedres markant og du vil derfor også få bedre søvn og dermed også bedre resultater af din træning.

Blog