Har du søvnproblemer på camping? Det her kan du gøre.

Hvis du nogensinde har haft problemer med at falde i søvn eller ofte vågner om natten, ved du hvor frustrerende det kan være. Insomnia er en almindelig søvnforstyrrelse, som kan gøre det svært at få den hvile, du har brug for. Søvnforstyrrelsen kan forårsage træthed om dagen, problemer med fokus og koncentration og endda humørsvingninger. Hvis søvnløsheden er alvorlig, kan den også føre til sundhedsproblemer som for højt blodtryk, hjertesygdomme og fedme.

 

Der findes forskellige typer af søvnløshed, men den mest almindelige er at have svært ved at falde i søvn. Dette kan bl.a. skyldes stress, angst, depression eller støj- og lyseksponering. Symptomerne kan omfatte vanskeligheder med at falde i søvn, hyppige opvågninger i løbet af natten eller følelse af at være uoplagt efter at være vågnet.

6 tips til at slippe af med insomnia

Heldigvis er der nogle ting du kan gøre, hvis du lider af søvnløshed. Her får du her fem tips, der kan hjælpe dig med at få den søvn, du har brug for:

 

  1. Få en godnatrutine, og hold dig til den. Gå i seng og vågn op på samme tid hver dag, også i weekenden.

 

  1. Undgå koffein og alkohol før sengetid. Koffein kan holde dig vågen, og alkohol kan gøre det sværere at falde i søvn.

 

  1. Undgå at arbejde eller bruge elektroniske enheder i sengen. Det skarpe lys fra skærme kan holde dig vågen.

 

  1. Motioner regelmæssigt, men ikke inden for tre timer før sengetid. Motion kan hjælpe dig med at sove bedre, men for megen kraftig aktivitet tæt på sengetid kan faktisk holde dig vågen.

 

  1. Overvej at bruge en afslapningsteknik før sengetid. Dybe åndedrætsøvelser eller meditation kan hjælpe med at berolige dit sind og fremme søvnen.

 

  1. Du kan med fordel bruge en kugledyne. En sådan dyne giver en tryk på kroppen, hvilket har en beroligende effekt, hjælper dig dermed at falde i søvn.

Hvad er en kugledyne? Og hvorfor virker den mod insomnia?

En kugledyne er en dyne, som er fyldt med enten kugler eller perler. Fyldet har det formål at give et vægtet tryk på kroppen. Trykket som en kugledyne udøver på kroppen, siges at have en beroligende effekt og er med til at fremme søvnen og produktionen af melatonin i hjernen. Det siges ydermere at en kugledyne, kan skabe frigivelse af serotonin, et hormon, der hjælper med at regulere søvn og humør. Dynen kan hjælpe med at reducere stress og angst, som ofte er vigtige årsager til søvnløshed. Derudover kan den være med til at forbedre din generelle søvnkvalitet og øge dit energiniveau i løbet af dagen.

 

Blog