Hvad kan du gøre, hvis du har hælspore?

Smerter i hælen menes at være en af de absolut mest generende af slagsen og påvirker hvert eneste skridt du tager. Måske er det hælspore du har fået raget til dig, en skade dr som oftest skyldes en eller anden form for overbelastning. Det kan være noget tricky at komme frem til lige præcis denne diagnose, men når først du har fået konstateret hælspore, så er det nødvendigt med den rette og målrettede behandling, så du igen kan komme til at gå uden smerter. Find professionel behandling her og få bugt med din hælspore allerede i dag.

Sådan kan du hjælpe behandlingen med hælspore

Når du har fået konstateret hælspore, så vil du som oftest få tilbudt en behandling hos en fysioterapeut, der kan give dig øvelser som mindsker problemet og kommer dig i rette form igen. Senen der er påvirket, skal derudover holdes i hvilke. Det skal dog ikke betyde, at du ikke får motion. De to ting kan være svære at få til at stemme overens og her er det nødvendigt at du mærker godt efter, således at du kun bevæger dig den smule som du føler din fod kan klare. En af måderne der her er effektive er dog at hoppe på cyklen, eller tage en tur i svømmehallen, hvor du stadig holder din krop igang, uden at du overbelaster senen der er påvirket i din hæl.

Der findes metoder til at forebygge hælspore

Hælspore er en skade der ses omkring den seneplade, der sidder under din hæl. Det vil være et problem der oftest ses i idrætsgrene eller fysisk aktivitet, hvor der er inkluderet en masse løs eller måske hop, der giver en øget belastning. Her er det først og fremmest vigtigt, at der inden den fysisk krævende aktivitet varmes ordentligt op og at der anvendes sko der giver den tilstrækkelige støtte mod hælen og besidder en god stødabsorption. Hvis der er tale om fejlstillinger i bevægeapparatet, så kan det være med til at fremme risikoen for hælspore og her kan en bandagist eventuelt være behjælpelig med at finde det rette fodtøj og eventuelle indlæg.

Har vægten betydning for dannelsen af hælspore?

Vægten af din krop kan i den grad have betydning for udviklingen af hælspore. Det ses, at overvægt giver en større forekomst af hælspore og her kan det derfor være en fordel med et vægttab, for at give bedre betingelser for forebyggelse. Også hvis du allerede har fået konstateret hælspore, så kan et vægttab være med til at aflaste hælen og den sene der er påvirket. Sørg for at finde en træningsform i forbindelse med eventuelt vægttab, der giver dig mulighed for at forbrænde kalorier, uden at det overbelaster din hæl yderligere.

Blog