Ridning og din sundhed

Ønsker du en sund og stærk krop, så er ridning på en løsgjort hest vejen frem.

Kender du det når du føler dig stiv og usmidig i din krop. Du kan ikke de samme ting som da du var 20 år. Du falder sammen på stolen og føler dig træt i ryggen. du døjer måske også med spændingshovedpine. Du ved at motion og træning er godt, men på trods af at du har investeret i et abonnement til det nærmeste Fitness center, om motivationen var i top i starten, så kan det kun tælles på én hånd hvor mange gange du har været afsted. Samvittigheden nager og kroppen værker.


Sådan havde jeg det selv i mange å indtil en dag hvor min fysioterapeut anbefalde mig at begynde til ridning. Ridning er en super effektiv, allround træning af din krop samtidig med at den virker løsgørende, og det bedste af det hele er, at det styrker din core muskulatur.
Det hjalp på min motivation at jeg vidste at der stod en hest og ventede på mig og som var afhængig af mig. Også de dage hvor sofaen nærmest sad klistret til ryggen, kom jeg afsted. Bevægelsen, samværet med hesten og den friske luft begyndte også at hjælpe på min daglige energi og som bonus begyndte jeg at sove bedre.

Men en dag begyndte min hest at have problemer med galoppen. Min hest virkede stiv og skæv. Ridningen var pludselig ikke rar og jeg blev frustreret. En god veninde anbefalede mig at få en behandler ud for at gå min hest igennem. Jeg kontaktede Freja Flensburg – Fysiurgisk hesteterapeut, som kører på Sjælland. Hun kom ud få dage efter og gav min hest en afbalancering, og nøøøøj en forskel. Jeg fik min smidige og løsgjorte hest tilbage. Pludselig forstod jeg vigtigheden af at holde min hest smidig og løsgjort for at den kunne hjælpe mig til en smidig og løsgjort krop.

Freja Flensburg – Fysiurgisk hesteterapeut tilbyder bl.a. hestemassage . Hun er super dygtig og kan hjælpe dig med stivheder begrænsninger i hestens led og bevægeapparat, så du kan holde dig sund, smidig og stærk ved hjælp af ridning
Oplever du at din hest er skæv eller ikke vil springe an i galop, eller ikke vil lave tilbagetrædninger, så kan der være begrænsninger i SI-leddet og/eller blødvædet omkring. Dette kan sætte sig i din krop og begrænse din bevægelsesfrihed.


Her er Heste massage og ledmobilisering samt bindevævsløsning ofte en god hjælp og  jeg vil anbefale at kontakte, Freja Flensburg – Fysiurgisk heste terapeut hvis du vil have hjælp.
Hendes fokus er bl.a. at forebygge skader, styrke hestens overlinje for derigennem at skabe at skabe et konstruktivt samarbejde der er sundt for både dig og din hest.

 

Har du udfordringer med din ryg, fx diskusprolaps , eller en slap core muskulatur, så er ridning et genialt redskab som et led i din behandling.
Freja Flensburg kommer også med gode råd og forslag til konstruktiv og løsgørende øvelser der kan hjælpe dig og din hest med jeres udfordringer. 


Så mit råd herfra er; kast dig ud i ridning og ha´en god hestemassør eller hesteterapeut med på sidelinjen.

Blog