Sådan finder du den perfekte vandresko

Du har forelsket dig i tanken om at komme ud at gå, og måske har du allerede prøvet kræfter med nogle af de danske vandrestier. Alligevel er det som om, at der er så mange ting, du skal have styr på, før du for alvor kan begynde dine mange vandreeventyr. 

 

En af de helt essentielle grundsten til en god vandretur er, at du har fodtøjet i orden. Derfor har vi lavet denne mindre guide til, hvordan du finder den bedste vandresko.

 

Forskellige typer vandresko

Er du helt ny indenfor vandreverdenen, så vil det være en god idé lige at få skabt dig et overblik over, hvilke forskellige typer af vandresko, der rent faktisk eksisterer på markedet. En vandresko er nemlig ikke bare en vandresko. Nogle er beregnet til fladt terræn mens andre er bedre beregnet til kuperet terræn. 

 

Tager du f.eks. en trailsko, som du bl.a. kan bruge som løbesko, hvis du især elsker at løbe i et udfordrende terræn, hvor der er masser af mudder, vand og bakkede skovstier. Her adskiller sålen sig markant fra en sko, som er bedre tilegnet til at gå på landevejen. 

Du skal altså forholde dig til, hvilket underlag og hvilken form for vandretur, du ønsker at begive dig ud på. 

 

Dermed kan du også nemmere finde den perfekte vandresko til dit behov. 

 

Hvilke mærker er gode?

Der findes efterhånden rigtig mange brands, som producerer sko til vandring, og du kan naturligvis altid lave din egen research på emnet. Hvis du er helt ny i denne verden, så kan det hurtigt blive temmelig uoverskueligt, hvis du skal til at hitte rede i dem alle sammen.

 

Start derfor med at kigge på mærker såsom Salomon, Ecco, Haglöfs eller Keen. De har uden tvivl en sko, som passer lige præcis til dig, og du er garanteret en kvalitetssko, som du kan få rigtig mange gode gåture i.

 

Hvis du godt kan lide en vandresko, som alligevel har et mere almindeligt hverdagslook, så kan du også prøve at kigge i retning af Trespass, som også producerer nogle rigtig fede sko.

 

Hvad skal du være opmærksom på

I forhold til emnet at finde den bedste vandresko, så er det vigtigt at tage udgangspunkt i dig selv og dine fødder. Vi er alle forskellige, og har alle forskellige behov samt præferencer.

 

Dog er der tre elementer, som en god vandresko skal kunne leve op til. 

 

Først og fremmest så må du ikke uden besvær kunne bøje din sko sammen på midten. Kan du det, så har skoen ikke den mængde støtte, som er nødvendigt, når du skal ud at gå en længere tur.

 

For det andet så må længdeaksen på skoen være vridningsstabil, og for det tredje så er det vigtigt, at skoen har en hård sål med et godt greb, så du nemmere kan stå fast, hvis du begiver dig ud i mere udfordrende terræn. 

 

Med disse grundlæggende informationer i rygsækken kan du nemmere gå ud at finde den perfekte vandresko til lige netop dine fødder.  

Blog