Start dit eget fitnesscenter: 9 ting du bør vide

Lad os undersøge de fakta for at bringe din drøm om ejerskab af fitnesscenter til virkelighed.

 

  1. Kan et fitnesscenter give en god fortjeneste?

Udgifter og overskud varierer afhængigt af din virksomheds størrelse. Det er dog normalt, at et travlt fitnesscenter genererer et sted mellem 5.000 til 20.000 kroner hver måned i overskud i løbet af de første seks måneder. Efter et år kan et succesfuldt fitnesscenter generere så meget som 100.000 kroner i overskud hver måned. En typisk fitnessvirksomhed omsætter op til 1.500.000 til 3.500.000 hvert år. Større fitnesscentre kan tjene op til 10 gange så meget overskud.

 

  1. Hvad vil du navngive din virksomhed?

At vælge det rigtige navn er meget vigtigt. Vi foreslår, at du tjekker, om det virksomhedsnavn, du vælger, er tilgængeligt som en virksomheds hjemmeside adresse/URL og køber domænet med det samme, før du annoncerer noget for at sikre, at ingen andre gør krav på det.

 

  1. Få en virksomhedsøkonomisk balance og betalingskort

Brug af en virksomhedsbankkonto og kreditkonti er afgørende for din personlige økonomiske beskyttelse. Hvis dine personlige og forretningsmæssige konti kombineres, er dine aktiver (dit hjem, køretøj osv.) i fare, hvis din fitnessvirksomhed nogensinde bliver sagsøgt.

 

 

 

  1. Musiklicens

Adskillige fitnesscentre-franchises spiller musik for at holde medlemmerne engagerede under deres øvelser. For at kunne afspille musik i et forretningsmiljø skal du søge en musiklicens fra Koda for at få tilladelse til at afspille musik.

 

  1. Få virksomhedsforsikring

Der er et par slags beskyttelsesstrategier lavet til forskellige virksomheder, der har specifikke risici. Hvis du er usikker på, hvilken slags farer din virksomhed kan stå over for, så start med en generel ansvarsforsikring. Dette er den mest anerkendte forsikring, som uafhængige virksomhedsejere har brug for, så det er et godt valg at starte for din virksomhed.

 

 

  1. Godkendelse af belægning

En fitnesscentervirksomhed med fokus på særlige behov skal muligvis omdesigne eller ændre en placering for bedre at kunne betjene sine medlemmer. Du skal have søge efter godkendelse til at ombygge dit lokale fra kommunen, ved hjælpe af en byggetilladelse.

 

  1. Holde kunderne engagerede

Et fitnesscenter egner sig i kraft af sin virksomhed til en fællesskabsatmosfære. Jo mere vægt der lægges på venligt samspil og gruppeaktivitet, jo bedre. Dette er endda tilfældet med et fitnesscenter med fokus på en kundekreds med særlige behov.

 

En god måde at holde medlemmer engagerede og ønsker at vende tilbage er at tilbyde overlegen kundeservice – og en vægt på fællesskabet. Store kæder, som for eksempel Sats og Fitness World, fokuserer også på at målrette et specifikt marked. Markedet for særlige behov er naturligvis et mål her. Du kan også overveje at fokusere på en kvindelig demografi inden for den kategori – at sikre et sikkert og afslappet fitnessmiljø.

 

  1. Etabler et online tilstedeværelse

Du skal bruge sociale medier til at engagere dig med folk online – og trække nye medlemmer ind gennem en mere interaktiv oplevelse, det kunne være fra platformer som Instagram, Facebook og TikToc.

 

  1. Hvad er de fremadskridende omkostninger for et træningscenter?

Den største omkostning for et fitnesscenter er de forudgående omkostninger til træningsudstyr, som kan løbe op til 1 million eller mere. Den næststørste udgift er enten franchisegebyret eller leasing, afhængigt af virksomhedens størrelse. Dermed er der også alle de andre startomkostninger som omfatter ting som markedsføring, en professionel hjemmeside, personale, indretning af lejemålet, evt. byggearbejde mm.

Blog