Sådan udregner du din BMI

I artiklen her forklarer vi, hvordan du regner din BMI. Ligeledes går vi i dybden med, hvad BMI står for, og hvilken BMI man skal have for at være normalvægtig.

Du har uden tvivl hørt om udtrykket BMI før. Det er dog langt fra sikkert, at du ved, hvad det står for.

Hvis du ikke gør det, kan vi fortælle, at BMI står for Body Mass Index. BMI som måleenhed for, hvorvidt ens vægt er passende i forhold til ens højde.

BMI er dog på ingen måde en ufejlbarlig måleenhed, da BMI-formlen hverken tager hensyn til muskelmasse, eller hvordan fedtet er fordelt på kroppen.

Derfor er der en reel risiko for, at din BMI er for højt, sæt du er veltrænet. Dette hænger sammen med, at muskler – som du sikkert er bekendt med – vejer mere end fedt.

Sådan ser BMI-formlen ud

Du kan udregne din BMI ved at dividere din vægt i kg med din højde gange højde i meter. Derfor ser BMI-formlen ud som følger:

Vægt i kg
——————
højde x gange i meter

Hvis du ikke har en lommeregner ved hånden, kan du bare Google ordet ’lommeregner’, så kommer der en masse frem.

BMI-skalaen

BMI kan bruges til vurdere, hvorvidt du er normalvægtig, undervægtig eller overvægtig. For at lave denne vurdering er det nødvendigt at kende til BMI-skalaen, som ser sådan her ud:

  • BMI under 18,5: Du er undervægtig
  • BMI imellem 18,5 og 25: Din vægt er normal
  • BMI imellem 25 og 30: Du er moderat overvægtig
  • BMI over 30: Du er svært overvægtig.

Som sagt behøver du ikke nødvendigvis at panikke, bare fordi din BMI befinder sig mellem 25 og 30. Hvis årsagen er, at du træner jævnligt og er ret muskuløs, passer stemplet overvægtig nemlig ikke på dig.

Der findes en del BMI-beregnere på nettet

BMI-formlen er ikke voldsomt kompliceret, men hvis man ikke er super skarp til matematik, skræmmer enhver formel, og netop derfor vil BMI-formlen også virke uoverskuelig for nogle.

Hvis du er i den kategori, så vil vi anbefale, at du Googler ”BMI-beregner”. Der er nemlig en masse, der har udviklet BMI-beregnere, hvor du blot vil skulle indtaste din vægt og højde, hvorefter beregneren automatisk spytter din BMI ud.

Vil du gerne i bedre form?

Hvis udfaldet af din BMI-udregning har været en anelse skræmmende og nedslående, vil du helt sikkert gerne i bedre form og i så fald vil vi anbefale, at du viserer hjemmesiden Fitnesshelp.dk.

Herinde finder du et utal af spændende, inspirerende artikler om, hvordan du kan komme i form, og der er både indhold for erfarne og nybegyndere.

Ligeledes finder du en masse produktguides, der vil kunne pege dig i retning af de bedste fitnessudstyrsprodukter.

Blog