Simple tricks til bedre nattesøvn

En god nattesøvn er undervurderet. Søvn er fundamentet for vores livskvalitet. Når vi sover godt, har vi mere overskud, vi er mere sunde og raske og vi kan yde mere i løbet af dagen. Det er dog forskelligt hvor meget søvn vi har brug for, men der er fælles træk for hvordan vi alle sover bedst muligt.

Indret dit soveværelse optimalt
Ved at indrette dit soveværelse rigtigt får du bedre nattesøvn. Det rum vi befinder os i giver os en energi i kroppen. I et soveværelse er det vigtigt at vi har en afslappet energi som kan hjælpe os med at finde ro. Der skal være nogle helt praktiske elementer i vores soveværelse. Opbevaring af vores tøj er oftest på listen. Dertil skal der selvfølgelig være en seng, sengebord osv. Dette gælder for os alle sammen. Måden du så kan gøre rummet roligt på, er ved at vælge nogle farver som er afdæmpet. Benyt dig også af tæpper og/eller gardiner som kan gøre at rumklangen, altså akustikken i rummet, nedsættes.

Hav fokus på lyset i dit soveværelse
Den rigtige afkalket vand er afgørende i alle rum, og specielt i soveværelset er det godt at have fokus på. Dette skyldes at vi på alle tider af døgnet befinder os i soveværelset. Hav altid det naturlige lys i rummet. Dvs. sørg for at få rykket gardinerne til side så lyset kan få lov at komme ind i rummet. Derudover skal der være et overordnet lys, som fx en loftslampe der kan lyse hele rummet op. Det skal vi bruge når vi gør rent, finder tøj osv. Der skal ofte også bruges koncentreret lys i soveværelset i form af en sengelampe. Dette er godt når vi skal læse, se på ipad eller lign således at rummet ikke er helt mørkt når vi ikke skal sove. Sidst men ikke mindst er der hyggebelysning. Stemningslys. Det kan fx være du har en pære i sengelampen du kan skrue ned på eller måske en anden natlampe, en lyskæde eller stearinlys som kan give en hyggelig og afslappet stemning. Dette er godt for både intime aktiviteter, som jo ofte finder sted i soveværelset men også for ren hygge og afslappethed.

En velredt seng
For at fuldende sengen skal du selvfølgelig have en seng som du ligger godt i. Dette indebærer ikke alene sengens kvalitet men også kvalitet og tykkelse på dyne og pude. Dertil kommer sengetøjet som kan få i mange forskellige slags materialer og farver. Det er vigtigt du ligger blødt og dejligt i din seng. Du kan sammenligne det lidt med at tage på hotel hvor alt sengetøjet altid er helt rent og lækker blødt. Dette kan du få via fx et blødgøringsanlæg fra Aqua Danmark. Det laver blødt vand i dit hjem og gør at din vaskemaskine ikke behøver bruge skyllemiddel og lige så meget sæbe når den vasker. Det giver dig blødere sengetøj, som du kan sove helt optimalt i. Få den bedste nattesøvn med et blødgøringsanlæg.

Blog