Elsk dit hjerte – hjælp det til et langt liv

Hjertesygdomme er den førende dødsårsag hos både mænd og kvinder i USA. I Danmark dør hver fjerde person af hjertekar-sygdomme. Selv om vi ofte tænker på hjertesygdomme som et mandligt problem, er det i høj grad et problem for begge køn. At det tidligere har været en sygdom, som oftest har ramt mænd skyldes sandsynligvis, at kvinder ikke var med i de fleste undersøgelser.

Højt blodtryk er en vigtig risikofaktor for hjertesygdomme. Hvis du har højt blodtryk, er der større sandsynlighed for at udvikle hjertesygdomme end en person med normalt blodtryk. Lider du af forhøjet blodtryk, så bør du løbende holde et vågent øje med det, da det kan føre til hjerteanfald og slagtilfælde.

Blodtryksmålere fås på de fleste apoteker og hos onlineforhandlere. Kontakt din læge for at høre, om du bør overvåge dit blodtryk derhjemme. Med en blodtryksmåler til hjemmebrug, som fx en Beurer BM 81 blodtryksmåler, som er fuldautomatisk, kan du løbende følge med i udviklingen i dit blodtryk. Et andet anbefalelsesværdigt blodtryksapparat er Beurer BM 57 til overarmen. Disse to blodtryksapparater er er let at bruge og giver dig en nøjagtig aflæsning af dit blodtryk.

Hvis du har diabetes, er du også i øget risiko for hjertesygdomme. Derfor er det vigtigt, at du overvåger dit blodsukkerniveau nøje. Blodsukkermåler kan fås på de fleste apoteker og hos onlineforhandlere.

Du kan hjælpe med at reducere din risiko for at udvikle hjertesygdomme ved at foretage nogle livsstilsændringer. Disse omfatter en sund kost, regelmæssig motion, rygestop og mindre stress. Ved at starte med at dyrke motion , vil du ikke kun forbedre din kondition, men også bidrage til at sænke dit blodtryk. Bare 30 minutters motion om dagen kan gøre en forskel. Og det er aldrig for sent at begynde at motionere. Selv hvis du allerede har udviklet en hjertesygdom, kan regelmæssig motion være med til at mindske sygdommens alvorlighed. Så kom ud og begynd at bevæge dig!

Du kan også tage skridt til at reducere andre risici for hjertesygdomme, f.eks. rygning, diabetes og forhøjet kolesteroltal. Hvis du har en af disse risikofaktorer, er det vigtigt at tale med din læge om, hvad du kan gøre for at reducere din risiko.

Heldigvis kan du tage nogle skridt for at mindske din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Og selv hvis du allerede har fået konstateret en hjertesygdom, kan du ved at tage disse skridt hjælpe dig selv med at håndtere din tilstand og forbedre din livskvalitet.

Der er mange ting, du kan gøre for at elske dit hjerte og reducere din risiko for hjertesygdomme. Gør noget i dag for at beskytte dit hjertesundhed. Det er den vigtigste muskel i din krop, og den fortjener din kærlighed og opmærksomhed.

Blog