Sund træningsrutine – også hjemme i stuen

Én ting vi har lært af de sidste to år med Corona er, at mange af de ting, vi går og laver i hverdagen, kan gøres hjemmefra. Noget der især voksede i popularitet, var hjemmetræningen. Da fitnesscentrene lukkede, måtte vi til at hive yogamåtten frem hjemme på gulvet.

Selvom nogle er vent tilbage til deres savnede fitnesscentre, så er der pludselig åbnet en ny verden for, hvordan du kan passe din træning uden at skulle ud i byen. Det er vigtigt at passe på sig selv, og derfor er en god træningsrutine et godt sted at starte.

Motivation

Den første og største hurdle, du skal over, når du starter din hjemmetræning, er at holde dig motiveret. Det er så let lige at slænge sig på sofaen med en god serie i stedet for at lave de 15 squats. Men som du sikkert har hørt en del gange før, så får man det bare bedre, når man har rørt kroppen.

En måde at bibeholde motivationen på, er ved at have bestemte dage, hvor du træner. Det skal passe ind i dit skema og din hverdag. Det nytter altså ikke noget at sige ’det gør jeg i morgen’. Hvis du har sagt tirsdag, så er det tirsdag. Onsdag skal du alligevel også handle og drikke kaffe med din ven.

Gør det, når du alligevel er i gang

Et andet godt tip er at træne, når du alligevel er i gang. I stedet for at sætte sig ned, når du kommer hjem fra arbejde, så skynd dig i træningstøjet. Så kan du med god samvittighed slappe af efterfølgende.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt ikke at bide over for meget. Du skal finde et program eller en træningsform, som passer til dig og dine ønsker for din motion. Er du nybegynder nytter det ikke noget at starte med at træne 4 gange om ugen med mange kilo vægte. Det handler om at finde sit eget udgangspunkt, hvor du bedst muligt kan udvikle dig.

Udstyr

Når du træner hjemme, har du ikke adgang til de maskiner, man kan finde i fitnesscentrene. Det betyder ikke, at du ikke kan lave en fyldestgørende træning, der batter.

Til at starte med er det en god ide at investere i en god måtte, som du kan lave øvelser på. Det er rart at have et skridsikkert sted, hvor det er okay at svede. Trægulvet eller gulvtæppet er bare ikke lige så komfortabelt.

Skal du op i nogle højere vægtklasser findes der flere muligheder for at købe udstyr til hjemmet. Det kan være alt fra vægte til større maskiner. Har du pladsen kan det være fedt med en crosstrainer eller en boksepude. Men mindre kettlebells kan også gøre det.

Det er i hvert fald ikke kun fitnesscentrene, der kan indkøbe udstyr. Der findes flere steder, hvor du kan få fingrene i noget, der passer til din træning og behov. Tjek for eksempel https://hjemmeland.dk/.

Velvære

Selvom det kan være svært, når du står med sveden dryppende fra panden, og dit program fortæller dig, at der er 5 minutter endnu, så husk på, at du gør det for dig selv.

Måske vil du træne for at få rørt din krop efter en lang dag på kontoret. Måske vil du gerne smide et par kilo på sidebenene. Eller måske vil du bare gerne være stærkere. Ligegyldigt hvad din motivation er for at træne, er det vigtigt at minde sig selv om, at det er for ingen andre end dig selv.

Se det som tid til dig selv, hvor du får udfordret din krop og dit sind. En træning kan også være velvære.

Blog