Se mere klart med den rigtige cykelbrille

Hvis du går op i at cykle, så kender du besværet med både at få forskellige små insekter, blade eller støv i øjnene, når du cykler. Cykelbriller kan lave en kæmpe forskel på din cykeltur, og det er ikke ligegyldigt, hvilken type du vælger. Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber cykelbriller, så du kan se mere klart på din cykeltur.

Hvorfor vælge cykelbriller?

Hvis du ikke har brugt cykelbriller før, kan det virke mystisk, hvorfor cykling kræver en unik brille. Cykelbriller og sportsbriller er lavet, så de sidder perfekt på dit ansigt, når du cykler. På den måde bliver du ikke mindre aerodynamisk. De er også lavet, så de sidder sikkert på dit hoved, så du ikke skal bekymre dig om at rette på dem, når du cykler.

Stellet

Når du er på udkig efter nye cykelbriller, så er stellet et af de vigtigste faktorer, som du skal tage højde for. Du vil gerne gå efter en brille lavet med et holdbart og slidstærkt materiale, men du vil helst gerne have så lidt ekstra vægt som muligt. Jo lettere din brille er, jo mere behagelige vil de være at have på. Når du prøver forskellige cykelbriller i butikken, skal du gå efter, at de sidder stramt men behageligt om næse og bag ørene. Den rigtige pasform er vigtig for, at de bliver siddende på trods af hurtige hovedbevægelser og bump, når du cykler. Hvis du skal rette på dine briller undervejs på din cykeltur, vil du blive langsommere og mere uopmærksom på trafikken omkring dig. Cykelbrillen skal helst være en hjælp og ikke en gene.

Linserne

Glasset spiller en kæmpe rolle for en cykelbrille, og der findes mange forskellige typer af glas til cykelbriller på markedet. Du vil gerne gå efter en cykelbrille med en ergonomisk form, så linserne følger dit hoveds form. På den måde sikrer du dit synsfelt, mens du cykler, hvilket er vigtigt for at øge din sikkerhed på cykelturen. Med normale solbriller, vil du kunne opleve, at solbrillerne skaber blinde vinkler, som kan gøre det svært for dig at se trafikken. Hvis du gerne vil have en alsidig brille, som du kan bruge i de fleste omgivelser og vejrforhold, kan du med fordel gå efter en fotokromisk cykelbrille, hvor glasset skifter farve efter omgivelserne.

UV-beskyttelse

Hvis du elsker at cykle om sommeren, så er UV-filtre et must i din cykelbrille. Solen kan være blændende uden ordentlig UV-beskyttelse, hvilket kan skærpe dit synsfelt, som du gerne vil undgå. Derudover er UV vigtigt for at beskytte dine øjne mod UV-strålerne. Du vil gerne gå efter et CE-certificeret UV-filter og minimum UV 400, når du leder efter en cykelbrille.

 

 

 

Blog